4 Ocak 2012 Çarşamba

Orphaned Land Yine Geliyor

94'te çıkan ilk albümleri Sahara'dan itibaren Ortadoğu'nun hikayesini anlatan Orphaned Land Şubat ayında Türkiye'ye geliyor. Hem de Eskişehir, Ankara, İstanbul ve İzmir'i kapsayan 4 ayaklı bir turne kapsamında.

2010 Sonisphere Festivali'ne gelmeleri resmen engellenince hevesimiz kursağımızda kalmıştı. Ama söyledikleri gibi eninde sonunda ikinci vatanımız dedikleri Türkiye'ye yeniden, geçen yılın Aralık ayında geldiler ve Ankara'da müthiş bir konser verdiler. Onları en son Ankara'da, kadrosunda eksiklerle izlediğimde ise mini bir konser vermişlerdi. Bilenler bilir her konserlerinde Türkiye'ye ait bir şarkı seslendirirler. Bu eser Erkin Koray'a ya da bir başkasına ait olabilir (Estarabim yorumları mükemmeldir).

Bu turnenin dört şehri kapsamasından daha önemli tarafı ise 25 Şubat'taki İstanbul konserinin tüm gelirinin, Van'daki depremzedelere bağışlanacak olması. Onları Türkiye'de görmek istemeyenlere ve samimiyetsizlikle suçlayanlara en iyi cevabı tekrar vermişler.

Umarım bu kez tam kadro ve hayatımda duyduğum en güzel seslerden birine sahip olan Shlomit Levi'yle birlikte gelirler. Onun sesinden Beloved's Cry dinlediğimde ayaklarım yerden kesilmişti. Bu sefer bir de Sapari dinlemek gerçekten muhteşem olur. 

Orphaned Land, Şubat'ta bizim hikayemizi ve hayal ettikleri Ortadoğu'yu anlatmak için geliyor! Hayranlarına ve Müzikseverlere duyurulur.


Hiç yorum yok: