20 Kasım 2011 Pazar

Minor Empire: Second Nature


Hep demişimdir, Türk müziği, özellikle halk müziği ve sazları, her şeye uygundur diye. Yani her türlü yenilik, çeşitleme yapılabilir, senteze gidilebilir. Bir bağlamayla her şey çalınabilir mesela, vals de, klasik müzik de, marş da. Bir türkü de çok farklı şekillerde yorumlanabilir, ki bunu anlamak için de çok uzaklara bakmaya gerek yok, bir türkünün iki farklı kişiden yorumunu dinlemek yeter. Ama Minor Empire, "Second Nature" adlı ilk albümünde işi daha da ileri götürerek harika yorumlara imza atmış.


Kanada'da kurulmuş olan grup, halk müziğinin tınılarından ve ritimlerinden fazla kopmadan o kadar güzel yorumlamalar yapmış ki, insan ilk dinlediğinde vuruluyor adeta. Albümde seçilen türküler zaten çok güzel, ama o kadar güzel yorumlanmış, Özgü Özman yumuşacık sesiyle o kadar güzel seslendirmiş ki, albümü defalarca dinlemeden duramıyorsunuz. Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu'ndan başkasından dinlerken zevk alamadığım Bülbülüm Altın Kafeste bile o kadar harika yorumlanmış ki bu albümde, insanın dinledikçe dinleyesi geliyor. Ayrıca türkülerin dışında, albümde çok güzel enstrümantal parçalara da yer verilmiş -ki biz bunların bazıları normalde taksim dediğimiz forma uymasına rağmen, böyle bir albümde enstrümantal parça diyoruz-.


Vokalde Özgü Özman, gitarlarda Ozan Boz Michael Occhipinti, udda İsmail Hakki Fencioğlu, kanunda Didem Başar, bas gitarda Chris Gartner ve perküsyonlarda Debashis Sinha yer almış. Ayrıca bu albümde gruba bazı türkülerde klarnetiyle Selim Sesler de eşlik etmiş.





Eğer Türk halk müziğini seviyorsanız ve yeniliklere açıksanız kesinlikle dinlemenizi tavsiye ederim bu albümü. Zaten yenilikler de yorum farkları da o kadar yerinde ve kararında ki, kulağınızı tırmalamak şöyle dursun, dinlemekten çok keyif alacağınıza eminim.

**********************************************************************

10/10

Çıkış Yılı
2011

Şirket
World Trip Records

Süre
51:27

Bağlantı


1. Yüksek Yüksek Tepeler 04:43
2. Ozan's Psyche 01:40
3. Divane Aşık Gibi 04:14
4. İsmail's Spell 01:17
5. Bülbülüm Altın Kafeste 04:21
6. Zülüf Dökülmüş Yüze 04:34
7. Second Nature 02:50
8. Haydar Haydar 04:21
9. Selim's Anatomy 02:41
10. Sen Bu Yaylaları Yaylayamazsın 04:17
11. İsmail's Soul 02:36
12. Keklik Dağlarda Çağılar 03:54
13. Dostum Dostum 03:57
14. Fırat Türküsü 06:02

1 yorum:

Taner dedi ki...

bu albümü 4 ekim 2012 cuma günü bursada birkaç müzik mağazasına sordum lakin albümden haberleri yoktu ne acı değil mi